malins vardag

middagstips

Här kommer receptet på maten vi åt igår som lovat. Det serverades alltså kyckling, ris och currysås igår till lunch, vilket var länge sen här hemma. Husmanskost smakar verkligen bäst ibland. Tyvärr har matlusten inte riktigt hittat tillbaka ordentligt så det gick inte ner så mycket. Jag går mest runt och småäter lite av allt möjligt. Inte så mycket onyttigheter som tur är utan mest frukt och bär. Här kommer iallafall receptet på kycklingen och currysåsen, sköter sig själv och tar inte sååå lång tid att laga.

IMG_9026

IMG_9028

Kyckling, ris & currysås
4 tinade kycklingfiléer
soya, matolja
salt, peppar, grillkrydda, kycklingkrydda

Currysås 
25 g smör
3 msk vetemjöl
4-5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
salt och curry efter tycke och smak

Servera med kokt ris och sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Börja sedan med riset. Koka enligt anvisning. Skär kycklingen mitt itu (se bild ovan) så går det fortare i ugnen, och barnen kanske inte äter en hel kycklingfilé. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Rör sedan ihop marinaden; matolja, soya, salt, peppar, grillkrydda och kycklingkrydda. Häll och pensla på kycklingens båda sidor och ställ sedan in i mitten av ugnen. 

Börja sen med såsen. Smält 25 g smör i en kastrull. Dra från plattan och vispa snabbt ner 3 msk vetemjöl. Ställ tillbaka på plattan och häll i vispgrädde under omrörning. Häll sedan i kycklingfond, salt och curry. Låt sjuda på svag värme till den tjocklek ni vill ha. Blir den för lös häll i lite maizena mjöl. Invänta riset och kycklingen, sen klart att servera! Smaklig måltid! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats