malins vardag

middagstips

Här om dagen så lagade jag kycklingrullader fyllda med bacon och soltorkade tomater i senapssås. Det var länge sen som vi gjorde rullader och nästa gång blir det nog rullader på lövbit med kantarellstuvning, en önskning från mannen i familjen. Är så glad när han kommer med förslag (för det är inte så ofta) och brukar då se till att laga det inom en snar framtid.

2015-05-29_14.55.18

Kycklingrullader 4 personer 

4 kycklingfiléer
1 paket bacon
Några soltorkade tomater i olja
1 – 2 msk dijonsenap
4 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soya
salt & peppar
tandpetare

Gör såhär:

Skär ut tunna filéer på kycklingen, ungefär 3 stycken per filé. (lättast är om kycklingen fortfarande är liite fryst.) Stek bacon och skär i lagom små bitar. Blanda med de soltorkade tomaterna. Lägg sedan en klick röra i varje kycklingfilé och rulla ihop, stäng med en tandpetare. Stek alla kycklingrullader i smör så att de får fin färg. Ta upp dem och börja med såsen. Häll i (samma stekpanna) vatten, grädde, creme fraiche, fond, soya och senap. Låt puttra ett tag, sen smaka av med salt och peppar. När du är nöjd med såsen, lägg tillbaka kycklingrulladerna, och låg puttra på medelvärme tills kycklingen är genomstekt. Under tiden koka riset och gör en god sallad.

Smaklig Måltid!

2015-05-29_14.54.58

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats