Idag ska vi luncha hos mamma/mormor och Alicia och jag har bakat efterrätten. Det blev hallon & blåbärspaj som just nu står i ugnen. Hallonen är i från vår trädgård och blåbären har mamma plockat i skogen. Alicia tycker det är kul att hälla i alla ingredienserna i bunken och bakning är en sysselsättning som sker innan dammsugning här hemma, haha. Smuldegen tyckte hon också om att stoppa i sig lilla busungen! Snart ska vi åka och köpa vaniljsås, hämta ozzykillen hos husse i huset och bege oss ut mot Sörbo. Alicia är på toppenhumör idag, vilket är väldigt roligt om man jämför med det trotsiga barn jag umgåtts med de senaste dagarna.
Smulpaj
5 dl valfria bär
potatismjöl så det täcker bären
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
250 gram smör
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj formen med lite smör och lägg i bären. Strö över potatismjöl och eventuellt lite strösocker. Blanda Strösocker, havregryn, vetemjöl och smör i en bunke och klicka ut över bären i formen. In i ugnen i ungefär 20-25 minuter. Låt svalna lite och servera med kall vaniljsås.