Något enkelt och gott som lagas någon gång i mellan åt här hemma är spagetti och köttfärssås. Har numera hittat ny favorit i stället för pasta. Risentas bönpasta – så god! Finns i välsorterade matbutiker, typ Maxi, Coop, Willys och Citygross. Är ett mycket nyttigare (och godare) alternativ till vanlig spagetti. Tror det finns lika många recept på köttfärssås som det finns människor som lagar den, men här är min variant. Enkel och få ingredienser, men så god! Kan ju tillägga att bilderna är tagna sekunderna innan jag vräker på ketchup på min mat, haha! Har ketchup till det mesta, vilket får en del att rynka lite på pannan!
Köttfärssås
3-4 personer
600 g blandfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
3 dl creme fraiche
lite soya för kulör
salt, peppar, grillkrydda, oregano
Servera med pasta och alternativt ketchup.
Hätta upp en gjutjärnsgryta (eller annan gryta) och häll i den hackade löken. När löken fått färg, häll i blandfärsen och stek den så att den är genomstekt. Häll sedan i krossade tomater och creme fraiche. Häll sist i soya och krydda sedan efter smak. Låt småputtra lite i drygt 15-20 minuter. Under tiden kan du koka pastan. Klart att servera!