När man har småbarn är det smidigt med storkok så att man kan frysa in massa matlådor till Alicia. Igår lagade vi korvstoganoff och det blev hela sju matlådor till Alicia, så skönt att ha frysen full. Vi lagade även dillkött & potatis i söndags och spagetti & köttfärssås igår. Så nu klarar sig Alicia i minst två veckor iallafall, vilket är kanon! Hon vägrar ju numera att äta burkkmat man köper utan det är bara hemmalagad mat som duger. Här kommer receptet på korvstoganoffen om någon skulle vara intresserad.
Korvstoganoff
1 falukorvsring
1 gul lök
1 burk krossade tomater
4 dl creme fraice
lite soya för färg
oregano
grillkrydda
salt & peppar
margarin till stekning
Servera med ris eller pasta
Gör så här:
Hetta upp en gjutjärnsgryta med smör. Hacka lök i lagom storlek och häll i grytan. Skär korven i lagom stora bitar och stek ett tag i grytan tillsammans med löken innan du häller i krossade tomater och creme fraiche. Häll i soya och alla kryddor utan salt. Koka riset. När riset är klart är också korvstoganoffen klar. Plocka ur det du ska göra till barnmat och salta sen eran egen mat. Smaklig måltid!