Det var tänkt att jag skulle gjort hela bottnen själv (hade ingen hushållsassistent tillgänglig så blev för lat för att knåda) så det fick bli en sprängdegspizza a la Bussola idag till lunch. För att vara köpt tycker jag faktiskt att den är väldigt god. På pizzan kan man välja att lägga vad som helst men idag blev det enkelt med ost, skinka och räkor. Enkelt är också gott! När man lagar pizza såhär blir den ju alltid lite tjockare och torrare än om man skulle beställa från en pizzeria och jag skulle kunna ha sås till det flesta maträtter, pizza där med inget undantag. Så jag slängde ihop en egen kebabsås till som är såååå god!
kebabsås
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
1/2 dl Fanta
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
sal & peppar
ev. 1 tsk sambal oelek för mer hetta
Låt stå kallt ungefär 30 minuter innan ni serverar såsen för godast resultat ;)