malins vardag

Middagstips

Något vi äter ganska ofta här hemma är schnitzel, tror jag nämnt det förut. Vi brukar dock köpa färdiglagade ostschnitzlar och bara steka på. Igår så lyxade vi till det och jag handlade skinkschnitzlar och bankade ut för att få dem sådär härligt tunna (har ni barn? Gör detta moment innan de nattats, haha). Det satt iallafall väldigt fint i både min och Christians mage. Jag fyllde schnitzlarna med ost och skinka och serverade med rostad potatis och en fräsch sallad.

Vi fick tyvärr ingen matro då Alicia vaknade av magknip precis när vi tagit de första tuggorna. Stackars liten, hon vände och vred sig i smärtor och höll sig för magen. Hon skrek så mycket att hon var alldeles svettig. Efter att en liten plutt kommit ut så lugnade hon sig och vi försökte oss på en andra nattning. Hon lyckades inte somna denna gång heller, trots att Christian gjorde ett tappert försök med att ligga bredvid henne i juniorsängen. Hon fick därför komma upp till oss, så la vi oss allihopa i sängen och läste böcker. Vi hann med både Barbapappa, Bamse och Billy Brandbil. Allt tar liiite längre tid att läsa med en 1,5 åring som gärna pekar på allt som finns på varenda sida, haha. När klockan slog 21:30 så började hon klia sig lite i ögonen. Så vi chansade på ett tredje nattningsförsök som faktiskt lyckades med en gång. Alicia somnade bums. Vår plan var att krypa ner i sängen efter maten och kolla på den sista Johan Falk filmen. Allt blir inte som tänkt sig alltid, men vi hade en sån mysig stund ändå hela familjen medan regnet smattrade mot rutan igår kväll :)

IMG_9437

IMG_9438

Ost- och Skinkschnitzel 
4 Personer
8 stycken skinkschnitzlar
1 extrarökt skinkskiva per schnitzel
2 skivor valfri ost per schnitzel
2 ägg
ströbröd

Servera med rostad potatis och sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen och lägg i en plåt. Häll över lite matolja och ströbröd och blanda runt. Ställ i mitten av ugnen tills potatisen är klar. Banka ut skinkschnitzlarna och lägg ost och skinka på hälften av dem. De andra 4 lägger du över. Sätt på stekpannan och hätta upp den ordentligt. Sänk sedan värmen till medelhög nivå. Jag stekte på nivå 5 av 9 på en inductionshäll. Pensla på uppvispat ägg och strö över ströbröd. Stek sedan tills schnitzel är färdig. Gör salladen under tiden. Vi hade bearnaisesås till. Men man kan ha vilken valfri sås som helst :) Till nästa gång önskade Christian hemmagjord svampsås, men vi får väll se ;) haha. Smaklig måltid! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats